В Одесі під час богословської конференції обговорили питання співпраці Церкви і суспільства

Науково-богословська конференція «Церква і суспільство: точки дотику і перспективи співпраці» пройшла 11 грудня 2018 року в Одеській духовній семінарії. Форум приурочили до 180-річчя духовної школи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Конференцію відкрив ректор семінарії архімандрит Серафим (Раковський). Він підкреслив важливість проведення подібних наукових форумів, які свідчать про глибоку наукову роботу в надрах церковного життя.

У роботі конференції взяли участь викладачі духовної школи, а також викладачі та науковці провідних вишів Одеси, представники громадськості.

На початку пленарного засідання вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор передав всім учасникам конференції благословення і напуття митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела. Владика підкреслив, що Церква покликана показати суспільству небо, через молитву, що освячує все в світі і сприяє всьому доброму. Церква повинна виходити з проповіддю за межі храму: в навчальні заклади, місця позбавлення волі і при цьому найголовнішою проповіддю має бути не слово, а справа. Справи являють світло Христове, вони сіль, яка береже світ.

Після кожного виступу присутні могли задати доповідачам питання і прийняти участь в науковій дискусії.

Одеська духовна семінарія була заснована в 1838 році. У 1919-му школа була закрита, багато її випускники були розстріляні (наприклад, священномученик Антоній (Панкеєв)) або померли від хвороб і голоду в таборах. Знову відкрила свої двері семінарія в 1943 році (офіційно – у 1945-му). 

Серед випускників семінарії (а це більше 2500 чоловік за післявоєнний період) – Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан), настоятель афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря схиархімандрит Єремія (Альохін), митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел і ще 18 архієреїв Української Православної Церкви. Небесний покровитель школи – апостол Андрій Первозванний. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Використано матеріали seminariya.od.ua, foma.in.ua

Просмотров: 380

Залишити відповідь