Архієреї УПЦ продовжують повертати у Стамбул запрошення на «Собор»

Вже більше 50-ти архієреїв Української Православної Церкви, яким були вручені запрошення на «об’єднавчий Собор», відправили їх назад у Стамбул.

Архієреї Української Православної Церкви продовжують повертати послання від Константинопольського патріарха Варфоломія із запрошеннями на «об’єднавчий Собор» за адресою відправника – на Фанар. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Так вчинили вже 56 архієреїв – без урахування єпископів, які спочатку відмовилися приймати листи із запрошеннями.

Раніше Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, отримавши від патріарха Варфоломія лист із ультиматумоми, погрозами і “запрошенням” на «об’єднавчий Собор», запечатав послання в конверт і без відповіді відправив назад автору. Так само стали чинити й інші архієреї УПЦ, відповідаючи таким чином на неоднозначні дії Фанару на адресу УПЦ та її єпископів.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука теж повернув лист Константинопольському патріарху Варфоломію разом із відповіддю, в якій підкреслив, що Константинополь своїми вчинками піддає Українську Православну Церкву дискримінації та гонінням.

Патріарх Варфоломій розіслав запрошення на «об’єднавчий Собор» єпископату УПЦ. При цьому частина послань були адресовані не самим ієрархам, а головам місцевих адміністрацій, які викликали архієреїв для вручення документа, особисто переконували єпископів бути присутніми на «Соборі».

Так, наприклад, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко намагався вручити запрошення єпископу Дубинському Пимену, який відмовився його прийняти.

У конверті із запрошенням кожен єпископ також отримав копію листа патріарха Варфоломія Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, де повідомлялося, що у разі неявки на «об’єднавчий Собор» Предстоятель УПЦ не матиме права носити титул Митрополита Київського. Заступник Голови ВЗЦЗ протоієрей Миколай Данилевич назвав такі дії Фанару «глобальним церковним рейдерством всеправославного масштабу».

Використано матеріали сайту СПЖ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2887

5 коментарів

  1. “Фанар будет считать…” После антиканонических действий Фанара его мнение для нас, согласно шутке, “как квантовая физика для гуманитария – неважно и бесполезно!”

  2. Тобто із 97 архієреїв УПЦ МП тільки половина відмовилася підтримати Українську Помісну Церкву і готова далі перебувати в складі Московського Патріархату? Радує, що в УПЦ МП є здорове ядро кліриків, які розуміють що помісній церкві в Україні бути, бо цього прагнуть українські віряни, вони на це мають право і в цьому їм допомагає Всевишній.

  3. Ин. 10:1.
    Истинно, истинно говорю вам: кто не дверью входит во двор овчий, но перелазит инуде, тот вор и разбойник

  4. Ин. 10:1.
    Истинно, истинно говорю вам: кто не дверью входит во двор овчий, но перелазит инуде, тот вор и разбойник
    Укрепи, Господи, нашего предстоятеля и всех верных единой, святой, соборной, апостольской Церкви.

Залишити відповідь