Коментар прес-служби Полісько-Сарненської єпархії у зв’язку з «фейковим» зверненням щодо об’єднавчого собору

У мережі Інтернет з’явилося чергове фейкове звернення від архієрея Української Православної Церкви, в якому закликають «духовенство та вірян до участі у створенні  Помісної Православної  Церкви». Наразі таке звернення впродовж 13 і 14 грудня 2018 року розсилалося від імені митрополита Поліського і Сарненського Анатолія. 

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує з приводу цього звернення офіційну заяву прес-служби Полісько-Сарненської єпархії УПЦ.

Від імені Керуючого Сарненською єпархією Української Православної Церкви Преосвященного Анатолія, Митрополита Поліського і Сарненського на сайт єпархії, на сайт УПЦ, телефони духовенства єпархії та виставляється в інтернеті щодо Об’єднавчого собору, де мовляв, владика закликає духовенство та вірян до участі у створенні  так званої “Помісної Православної  Церкви”».

Прес-служба Сарненської єпархії УПЦ повідомляє, що розсилається фейкове звернення від імені Керуючого Сарненською єпархією Української Православної Церкви Преосвященного Анатолія, Митрополита Поліського і Сарненського на сайт єпархії, на сайт УПЦ, телефони духовенства єпархії та виставляється в інтернеті щодо Об’єднавчого собору, де мовляв, Владика закликає духовенство та вірян до участі у створенні так званої “Помісної Православної  Церкви”».

Прес-служба Сарненської єпархії УПЦ повідомляє, що ніякі звернення на офіційному сайті єпархії та сайті УПЦ не оприлюднювалися.

Вважаємо, що на цей час, Константинопольський – турецький патріарх обманув люд України і Державу Україна, не надавши повну автокефалію та статус Патріарха для так званої «Помісної Православної Церкви», чим викликав недовіру єпископату, духовенства та вірян Української Православної Церкви до даного процесу.

Цей «фейк» слід розцінювати, як замовлення ворогів Української Православної Церкви, спрямоване для підриву авторитету керуючого єпархією та духовенства Сарненської єпархії Української Православної Церкви та введення в оману люд України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 918

1 коментар

  1. Вважаємо, що на цей час, Константинопольський – турецький патріарх обманув люд України і Державу Україна, не надавши повну автокефалію та статус Патріарха для так званої «Помісної Православної Церкви», чим викликав недовіру єпископату, духовенства та вірян Української Православної Церкви до даного процесу – т.е., если бы турецкоподданый надав повну автокефалию и статус патриарха для ПеПеЦ, то у епископата , духовенства и верян возникло бы доверие к процессу? Обалдеть! И мы удивляемся и возмущаемся действиям турецкоподданого? Очевидно, что первопричина событий в тех, кто называл себя православным, но чьё сердце было и есть в ватиканах. Полный провал работы патриаршего окружения, оно 20 лет тупо наблюдало за брожением западнической ереси среди епископата УПЦ; грех было не воспользоваться этим дерьмом. Что, отнимут у Ворфаламея подаренный кусок “Турецкого потока”?

Залишити відповідь