Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прокоментував останні рішення Священного Синоду (+відео)

Секретар Священного Синоду, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній прокоментував рішення позачергового засідання Синоду УПЦ, яке відбулося сьогодні, 17 грудня 2018 року, в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Позачергове засідання Священного Синоду УПЦ було викликано подією, яка вже протягом багатьох місяців турбує наше українське суспільство, маю на увазі собор, який названо «об’єднавчим». Тому Священний Синод дав оцінку цьому зібранню.

По-перше, Синод заявив про те, що на цьому соборі було об’єднано дві неканонічні структури — т.н. «Українська автокефальна православна церква» і «УПЦ Київського патріархату». Тобто це об’єднання двох розкольницьких течій, тому для УПЦ рішення цього зібрання не має ніякого значення. Як і раніше, в Україні є лише одна канонічна Церква — це Українська Православна Церква, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій, і це визнають всі Помісні Православні Церкви.

По-друге, Священний Синод вимушений був прийняти рішення відносно двох наших архієреїв, які, не зважаючи на рішення Архієрейського Собору і Священного Синоду УПЦ, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня цього року. Тому Священний Синод звільнив із керування єпархією та заборонив у священнослужінні митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонив у священнослужінні та зняв із посади вікарного єпископа Київської Митрополії митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра. Також були прийняті відповідні рішення стосовно тих священиків і дияконів, які брали участь у соборі 15 грудня.

Священний Синод прийняв відповідне Звернення до вірних чад Української Православної Церкви, в якому повідомив про свої рішення і подякував за стійкість єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам і попросив молитися і за тих архієреїв, які, на жаль, відійшли у розкол, щоб Господь їх напоумив і дав сили повернутися в лоно Православної Церкви.

Українська Православна Церква — жива, Вона діє, служить Своєму народі. Тому Священним Синодом були прийняті відповідні кадрові рішення. Зокрема був призначений новий вікарний архієрей Київської Митрополії — єпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським став клірик Київської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук). А також було призначено вікарного архієрея в Дніпропетровську єпархію — обрано на цю посаду насельника Києво-Печерської Лаври архімандрита Андрія.

Окрім того, Преосвященним Вінницьким і Барським було призначено архієпископа Бородянського Варсонофія, звільнивши його з посади вікарія Київської Митрополії (журнал 72).

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6322

Залишити відповідь