Предстоятель очолив чин наречення новообраних вікарних єпископів (+відео)

18 грудня 2018 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин наречення новообраних архієреїв у Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ від 17 грудня 2018 року (Журнал № 74, 75), секретар Київської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук) був нареченим єпископом Переяслав-Хмельницьким, вікарієм Київської Митрополії, а насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Андрій (Васілашку) — єпископом Петропавлівським, вікарієм Дніпропетровської єпархії.

У нареченні також взяли участь намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор та ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр.

За уставною традицією архімандрит Діонісій та архімандрит Андрій звернулися до архіпастирів зі Словом при нареченні.

Завтра, 19 грудня, буде звершена єпископська хіротонія архімандрита Діонісія. Хіротонія архімандрита Андрія відбудеться в неділю, 23 грудня.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3748

Залишити відповідь