Блаженніший Митрополит Онуфрій: У нас зразок реакцій на зло – це Сам Спаситель (відео)

Чому Церква мовчить і лише обороняється, чому не йде на більш жорсткі заходи і не платить кривдникам тією ж монетою? А ще, чи можемо ми покладатися на закон в наші дні, чи працює він? І як нам бути, якщо він не діє?

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує відповідь Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на ці питання, яку Предстоятель дав для каналу «Перший козацький» під час церемонії нагородження талановитих дітей 14 грудня 2018 року в Національній опері України.  

«На жаль, у нас закони майже не діють… Але ми уповаємо на Закон Божий. Його ніхто не відміняв і не відмінить. Божий закон існує. І те, що сьогодні якісь свавіллям відбуваються, прийде час, історія все поставить на свої місця і люди зроблять оцінку цих подій зовсім під іншим кутом зору. І, мені здається, багато з тих, кому сьогодні аплодують, будуть засуджені і Богом, і історією.

У нас зразок реакцій на зло – це сам Спаситель. Він терпів гоніння, але не скаржився, не робив заяв і нам велів… У стражданнях ми зміцнюємося духовно. І саме в стражданні людина може духовно зростати. В зусиллях, в роботі над собою, в подоланні своїх пристрастей.

Потрібно пам’ятати, що Бог є. Ми не дивимося на того, хто нас образив, ми дивимося на Бога. Якби Бог не дав, цього б не було. І ми дивимося і запитуємо, що, Господи, ти хочеш від нас через це випробування? І намагаємося виправити те, про що нам Бог нагадує…»

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2082

Залишити відповідь