Вітанням «Христос Воскрес!» зустрічала архієпископа Варсонофія вінницька паства (+відео, фото)

18 грудня 2018 року архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій прибув на свою кафедру в м. Вінницю. Біля Хресто-Воздвиженського храму Високопреосвященнішого владику зустрічало духовенство єпархії та численна паства. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після звершення молебню у співслужінні  архієпископа Фастівського Даміана, єпископа Макарівського Гедеона, вікаріїв Київської Митрополії та численного духовенства, відбулося представлення новопризначеного керуючого Вінницькою єпархією.

Указ про призначення архієпископа Варсонофія Преосвященним Вінницьким і Барським зачитав архієпископ Даміан.

Після чого архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій звернувся до своєї пастви зі словом проповіді, подякував за теплу зустріч, спільну молитву та підтримку.

Gepostet von Василий Столяр am Dienstag, 18. Dezember 2018

Gepostet von Гедеон Харон am Dienstag, 18. Dezember 2018

Gepostet von Платон Дамианович Узун am Dienstag, 18. Dezember 2018

За словами очевидців, люди зустрічали свого нового Архіпастиря з особливою радістю, вітанням «Христос Воскрес!».

Нагадаємо, попередник владики Варсонофія був заборонений Священним Синодом у служінні, у зв’язку з ухиленням у розкол (Журнал №69). Духовенство та віряни направили численні звернення про призначення нового архіпастиря на Вінницьку кафедру. Вчора, 17 грудня, Священним Синодом було прийнято рішення  (Журнал №72) Преосвященним Вінницьким і Барським призначити архієпископа Варсонофія.

Фото фейсбук 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 11848

Залишити відповідь