У Вінниці вчитель погрожує учням за молитву в храмі УПЦ

Вчитель математики Загальноосвітньої школи I-III ступенів № 15 Вінницької міської ради Ольга Маслова погрожує не пустити учнів до класу, якщо вони будуть ходити до храмів Української Православної Церкви, та викликати батьків. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Зокрема вчитель привітала всіх у соціальній мережі зі створенням «Української автокефальної церкви» та пригрозила, що якщо дізнається, що «хтось поплентався» до Української Православної Церкви, то «щоденник на стіл і батьків до школи».

За словами батьків школярів, вони «стурбовані таким настроєм вчителя і хвилюються, що за зачиненими дверима класу ведеться пропаганда, спрямована на розпалювання релігійної ворожнечі».

Слід зауважити, що на тій самій Келецькій вулиці, що і школа, розташовано Хресто-Воздвиженський храм Української Православної Церкви, тому багато учнів є парафіянами цієї громади

Нагадаємо, що 17 грудня цього року Священним Синодом було прийнято рішення (Журнал №72) Преосвященним Вінницьким і Барським призначити архієпископа Варсонофія. Його попередник був заборонений Священним Синодом УПЦ у служінні, у зв’язку з ухиленням у розкол (Журнал №69). 18 грудня архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій прибув на свою кафедру в м. Вінниця. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5252

Залишити відповідь