«Влада не хоче нас помічати, але ми є, нас багато і ми підтримуємо єдину канонічну Церкву — УПЦ» — опитування богомольців біля Верховної Ради (відео)

20 грудня 2018 року українські віруючі зібралися біля стін Верховної Ради для проведення молебню про невтручання влади у справи Церкви. Кореспондент Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ дізнався у священиків і вірян: «Чому вони сьогодні тут?».

Архімандрит Полікарп (Линенко):

— Знаєте, я сьогодні молився за Літургією, але емоції переповнюють, і на жаль, емоції негативні. Наша влада нехтує нашою вірою, нехтує нашою Церквою, нехтує нашим народом. Тому я прийшов засвідчити те, що мені небайдуже. Церква у нас завжди була Церквою мучеників. Нас цим не здивуєш. І дай Боже нам, якщо прийде час, бути готовими. Але шкода бідного народу і шкода нашої бідної землі, що останнє — те, що в народу є — віра — і те з серця виривають.

Прочани храму на честь преп. Симеона Стовпника:

— Ми — віруючі люди, ми є парафіянами храму Господнього, освяченого на честь преп. Симеона Столпника. Ми любимо свій храм, молимося. Я, наприклад, живу у цьому населеному пункті, працюю і всією своєю сім’єю ходимо до цього храму, молимося з роду в рід. Ми там всі хрестилися, вінчалися, там відспівували наших предків: бабушок, дідусів, батьків… Ми хочемо й надалі ходити до нашого храму, щоб нас ніхто не турбував, щоб нам не завдавали ніякої шкоди.

А ці закони можуть зруйнувати спокій і цю любов, яка панує в нашому храмі. Ми оберігаємо храм своїми душами теплими, своїми дітьми, своїми онуками.

Хочему, щоб був спокій, і щоб ніхто його не порушував. Чому? Бо як будуть прийняті закони, то можуть прийти люди, які ніякого відношення не мають до нашого храму, до нашої віри, до нашої молитви, і можуть запропонувати якісь свої нововведення…

— У першу чергу ми хочемо ходити в канонічний храм — туди, де служить дійсний священик, де служба звершується за законами канонічної Православної Церкви, …де священики рукоположені ще від апостолів, де наука, молитва йде з тих монастирів, в яких монахи навчали ще наших нинішніх архієреїв.

Віктор Шаповалов:

— Я прийшов сюди, щоб підтримати Українську Православну Церкву, яка вірить у Христа, яка проповідує мир. Я завжди підтримував єдиного, правильно рукоположеного Митрополита Блаженнішого Онуфрія.

Я хочу сказати всім українцям, що вони мають дослухатися серця, а серце завжди підкаже, що Блаженніший Митрополит Онуфрій завжди проповідував мир, закликав і закликає нас до Любові, бо Любов’ю є Сам Христос. Хочу додати, що кожен православний християнин повинен підтримати Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Ті люди, які за підтримку новоствореної ПЦУ, мають знати, що вона підтримує не Любов, а політичні події.

Олексадр Хартонюк:

— Сьогодні, 20 грудня 2018 року, зібралася Верховна Рада прийняти такі рішення, що будуть притісняти віруючих Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Ми прийшли сюди, щоб своїми молитвами показати те, що нас багато, і те, що влада нас просто не хоче помічати. Це утиск наших прав, як громадян, і утиск нашої релігії. Тому ми прийшли молитовно підтримати всіх вірних, підтримати наших архієреїв, показати, що ми є членами нашої Православної Церкви.

Протоієрей Сергій Вейго:

— Сьогодні ми, православні м. Києва, зібралися під Верховною Радою, найголовнішого законодавчого органу нашої країни, з проханням до Господа, щоб Він зміцнив тих людей, які виступають проти цілої низки законопроектів, що відверто спрямовані проти нашої Церкви, проти єдиної канонічної Церкви, проти найбільшої Церкви в Україні, в якій понад 12 тисяч парафій.

Ми зібралися сьогодні тут (і це, до речі, не перше молитовне стояння віруючих біля стін ВР), не дивлячись на мороз, нас достатньо багато, щоб попросити у Господа і Пресвятої Богородиці напоумлення депутатів і попросити у Спасителя благословення нашої Церкви. Щоб у цей нелегкий період, який Вона переживає, ми могли об’єднатися навколо нашого Предстоятеля і пережити ті випробування, ті попущення, які Господь благословляє пройти нашій Церкві.

Георгій Кагарлицький:

— Ми прийшли підтримати Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Тому що це наша рідна, улюблена і канонічна Церква. І хто, як не ми, можемо підтримати Церкву, щоб Вона встояла проти гонінь.

Ми прийшли сюди боротися християнською зброєю — молитвою і словом. Сподіваємося, що Господь дасть нам усім те, чого ми заслуговуємо. Підтримую Блаженнішого Митрополита Онуфрія, бо такого пастиря давно Україна не бачила… Це людина, яка зміцнює те, що зробив Блаженніший Митрополит Володимир… А всі інші зібрання, організації не можу назвати Церквою, тому що там немає благодаті.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3684

Залишити відповідь