На Вінничині влада готує масштабні провокації з метою захоплення парафій УПЦ

За інформацією деяких голів сільських рад Бершадського району Вінницької області, сьогодні, 22 грудня 2018 року, до них надходили дзвінки від заступника Бершадської районної державної адміністрації пана Ольшевського В.Є. з вимогою вчинити активний тиск на сільських священиків канонічної УПЦ, організувати провокації біля храмів і підбурювати жителів села до переходу з УПЦ в розкольницьку ПЦУ. Про це повідомляє митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

При цьому Ольшевський В.Є. запевнив, що якщо голові сільської ради вдасться переконати місцевого священика перейти в ПЦУ, то з боку Бершадської районної влади буде надано допомогу в «організованій доставці» т.зв. «парафіян» зі сторони для участі у фальшивих «парафіяльних» зборах селян.

Митрополит Іоанафан звертає увагу і на той факт, що на останній сесії міської ради м. Бершадь (21.12.2018 р.) від депутатів партій «Свобода» і «Батьківщина» (Максимчук, Козоріз, Тарковський) лунали агресивні протизаконні заклики до захоплення храму в райцентрі Бершадь в неділю, 23 грудня 2018 року, під час богослужіння.

«Духовенство УПЦ вважає, що вищезгадані протиправні «заходи» чиновників, не виключено і агресивні наміри радикалів, отримали «добро» з керівних державних верхів міста Вінниці.

Священики та віряни Тульчинської єпархії УПЦ заявляють, що будуть захищати свої храми від протиправних дій чиновників і депутатів-радикалів у Вінницькій області України», — повідомляється на сайті владики.

Також зазначається, що раніше, 21 грудня 2018 року, духовенство Тульчинської єпархії УПЦ на своїх загальних зборах одностайно підтримало Звернення Священного Синоду УПЦ, в якому т.зв. «Автокефальна» ПЦУ названа розкольницькою «церквою».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6111

Залишити відповідь