Митрополит Амфілохій (Радович): Владолюбство Константинопольського Патріарха катастрофічне для майбутнього Православ’я

Митрополит Чорногорсько-Приморський і Брдський, архієпископ Цетіньський і екзарх Печського трону Амфілохій під час богослужіння в церкві Святого Миколая в м. Бандичи 22 грудня 2018 року попередив про катастрофічні наслідки для світового Православ’я дій Константинопольського Патріарха Варфоломія в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на mitropolija.com.

Владика, зокрема, зазначив, що любов до влади — одна з найнебезпечніших хвороб. Вона була притаманна Римо-католицькій церквi протягом століть, не оминула ця спокуса і православних.

«Це є і до наших днів. Це спостерігається сьогодні у поведінці Константинопольського Патріарха щодо України. Його владолюбство призвело до великих скорбот в Україні, до розбіжностей, які є катастрофічними для майбутнього не лише України і всіх слов’янських народів, але в той же час і всього Православ’я», — сказав митрополит Амфілохій.

Він також критично прокоментував спроби світської влади втручатися в церковні справи.

«Це абсолютно безглуздо», – підкреслив владика. На його переконання, «Вона (влада-ред.) повинна поважати Церкву».

Митрополит Чорногорсько-Приморський згадав слова апостола Павла про те, що в Церкві немає ані грека, ані іудея, ані раба, ані вільної людини, ані чоловічої, ані жіночої статі.

«Немає ані китайців, ані японців, ані росіян, ані американців, ані сербів, ані чорногорців – тільки Іісус Христос і ті, хто навколо Нього зібрався. Це Церква Христа. Так було протягом століть і так буде до кінця світу і віків. Це дуже важливо знати в наш час, коли люди віддалилися від Церкви. Багато віддалилися від Церкви, але при цьому хотіли б Нею керувати, – підкреслив митрополит. – … Вони вважають, що мають право розпоряджатися Церквою і Її життям. Але це неможливо».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3192

Залишити відповідь