Вінницька ОДА розсилає по селах заготовані протоколи про переведення громад УПЦ в розкол (фото)

З Вінницької ОДА священикам Вінницької та Тульчинської єпархій Української Православної Церкви направляються примірники протоколів з однотипними заявами про перехід членів релігійних громад храмів УПЦ в розкольницьку ПЦУ.

До редакції  Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ були надіслані копії цих документів. У заздалегідь підготовлених «протоколах» зокрема міститься текст:

«Враховуючи релігійні переконання членів загальних (не парафіяльних – ред.) зборів та більшості голосів змінити конфесійну приналежність Релігійної організації “Релігійна громада ___ (попередня назва) та перейти під канонічне підпорядкування Вінницької єпархії ПЦУ, змінивши при цьому назву на Релігійна організація “Релігійна громада ___».

Так, за повідомленням священика Олега Козака, настоятеля Свято-Михайлівського храму Тульчинської єпархії УПЦ в селі Серединка, Бершадського району Вінницької області, 26 грудня 2018 року йому через секретаря сільського ради, вручили копії протоколів «про перехід в ПЦУ».

Папери були доставлені від імені Ігоря Олександровича Салецького, багаторічного керівника управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації.

В Тульчинській єпархії обурені таким «втручанням місцевих чиновників у внутрішнє життя релігійних громад УПЦ з метою зміни єпархіального церковного керівництва, а по суті руйнування структур УПЦ» та називають його «антиконституційним».

Нагадаємо, днями посадовець Вінницької ОДА Андрій Грачов розмістив у соцмережі Facebook пост, у якому дозволив собі образливі висловлювання на адресу духовенства та вірних УПЦ, безпідставні звинувачення у кримінальному злочині, а також висловив погрози. Прес-служба Вінницької єпархії висловила сподівання, що керівництво відомства дасть оцінку діям чиновника.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6550

Залишити відповідь