Блаженніший Митрополит Онуфрій духовенству — у разі тиску відразу звертайтеся в Юридичний відділ за правовою допомогою

У своїй доповіді на річних Єпархіальних зборах духовенства Київської єпархії Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу священнослужителів на те, що в Юридичному відділі їм завжди нададуть правову консультацію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Дорогі Владики, отці, браття і сестри. Сьогодні на деяких із вас чиниться тиск з боку органів державної влади щодо примушування переходити до новоствореної так званої Православної Церкви України. Залякуються ваші сім’ї та родини, благодійники храмів, водночас звучать і заманливі пропозиції. Прикладом такого явного тиску були нещодавні перевірки майна Києво-Печерської та Почаївської Лавр, безпідставний обшук підсобного господарства Києво-Печерської Лаври», — зазначив Предстоятель.

Він звернув увагу духовенства на те, що протистояти даним діям можна тільки спільними зусиллями.

«Звертаю вашу увагу! Якщо на ввірених вам парафіях чи монастирях вчиняються будь-які протизаконні дії, чи вам стало відомо про втручання сторонніх осіб у церковне життя громади, необхідно негайно повідомляти про такі випадки в Юридичний відділ Української Православної Церкви. Ви зможете отримати консультацію як правильно діяти за таких обставин. Тільки разом, спільною підтримкою один одного, братерською взаємодопомогою ми зможемо протистояти нинішнім випробуванням», — підкреслив Блаженніший владика.

З повним текстом Доповіді керуючого Київською єпархією УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія на річних Єпархіальних зборах можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4053

Залишити відповідь