Київська єпархія УПЦ у 2018 році: 396 парафій, 31 монастир, 779 кліриків і 992 ченця і черниць

28 грудня 2018 року під час щорічних Єпархіальних зборів духовенства Київської єпархії УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій навів актуальні статистичні дані з життя єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Згідно за наведеними Предстоятелем УПЦ даними, станом на 25 грудня 2018 року в Київській єпархії діє 396 парафій (163 в м. Києві та 233 в області), парафії об’єднані у 33 благочиння (15 в м. Києві, 17 в Київській області та одне Монастирське) та функціонує 12 єпархіальних відділів і 2 комісії.

Керуючий Київською єпархією Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що в цьому році в м.Києві було зареєстровано дві нові парафії, кількість монастирів не змінилась — 22 обителі (12 чоловічих, 10 жіночих) і 9 ставропігійних монастирів. Однак додав, що «дві столичні парафії при військових частинах, на жаль, припинили свою діяльність».

На парафіях та в монастирях Київської єпархії несуть служіння 779 кліриків: в м. Києві – 527 (439 священиків та 88 дияконів); в області – 252 (229 священиків та 23 диякони).

Натомість у монастирях Київської єпархії, в тому числі і ставропігійних, несуть чернечий послух 992 особи в монашеському та іночеському чині: 478 у чоловічих та 514 у жіночих.

Варто зауважити, що за звітний період з числа духовенства Київської єпархії чотирьох кліриків було обрано на високе архієрейське служіння, а керуючий Центральним київським вікаріатством архієпископ Бородянський Варсонофій призначений керуючим Вінницькою єпархією (журнал №72).

Також для Київської єпархії було рукоположено 32 священики та 23 диякони, а 18 кліриків було прийнято з інших єпархій.

Разом із тим, 14 кліриків були почислені за штат та перейшли в інші єпархії, а також в клір Православної Церкви в Америці та в братію Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря, вікарій митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр і 5 кліриків єпархії були заборонені у священнослужінні та керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Іларій, настоятелька Флорівського монастиря ігуменя Антонія (Фількіна) і три священики відійшли у Вічність.

З повним текстом Доповіді керуючого Київською єпархією УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія на річних Єпархіальних зборах можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1649

Залишити відповідь