У Почаївській лаврі відбувся велелюдний Хресний хід напередодні дня пам’яті прп. Амфілохія (фото, відео)

Напередодні дня пам’яті преподобного Амфілохія, в Свято- Успенській Почаївській Лаврі, 30 грудня 2018 року, відбувся святковий хресний хід, під час якого були перенесені мощі преподобного Амфілохія із Печерного храму у Спасо-Преображенський собор Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ  посиланням на pochaev.org.ua.

Після закінчення вечірнього богослужіння о 19:30 в храмі преподобного Іова, розпочався святковий молебень, який очолив намісник Лаври митрополит Почаївський Володимир, у співслужінні ректора Почаївської Духовної семінарії, єпископа Шумського Іова, братії монастиря у священному сані та чисельного духовенства, яке прибуло для участі у хресній ході. Богослужбові твори виконували братський та семінарський хори. Після закінчення молебню, намісник Лаври звернувся зі словом подяки до багаточисленної пастви, яка разом із братією монастиря брала участь у спільній молитві.

У своєму слові, митрополит Володимир, наголосив про те, що християни не повинні падати духом, але завжди дивитись на приклад своїх попередників, таких як: прп. Амфілохій Почаївський, прп. Алексій  Карпаторуський та прп. Іов Угольський, які жили теж у непрості часи для Православної Церкви, завжди покладати свою надію на Бога, маючи перед собою, як взірець життєвий подвиг, цих святих угодників Божих.

Сьогодні, ввечері 31 грудня, у Спасо-Преображенському соборі о 17:00 відбудеться всенічне бдіння, з нагоди дня пам’яті прп. Амфілохія, під час якого буде відслужений соборний акафіст і всі віруючі зможуть поклонитись до святих мощей і будуть помазані святим єлеєм.

В сам день свята 1 січня, відбудуться дві Божественні Літургії: о 00:00 – рання Літургія (Преображенський собор); о 09:00 – пізня Літургія (Преображенський собор).

Читайте також: Прп. Амфілохій Почаївський — поборник істинного Православ’я на Західній Україні, цілитель та чудотворець

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8317

Залишити відповідь