Підготовку позовів про припинення оренди громадам УПЦ Р.Павленко назвав фейком

Водночас чиновники неодноразово заявляли про можливість перегляду договорів оренди Києво-Печерської і Почаївської Лавр.

Заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко назвав фейком інформацію про вказівку керівництву Києво-Печерського і Кременецько-Почаївського державних заповідників підготувати позови до адміністративних судів щодо припинення оренди громадам Української Православної Церкви. Водночас джерело, яке розповсюдило цю інформацію, наголошує, що цей процес має відбутися таємно. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сторінку Р.Павленко у Facebook

Разом із тим, Директор департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш заявляв про можливість перегляду договорів оренди Києво-Печерської і Почаївської Лавр.

«Лаври у державній власності… Держава надала оренду, і в прерогативах державних органів вирішувати її подальшу долю», — зазначав зокрема в одному з інтерв’ю чиновник.

Також юрист Кременецько-Почаївського державного історично-архітектурного заповідника Ігор Деревінський заявляв, що в тому разі, якщо з’явиться так звана «єдина помісна церква» та заявить про свої права на користування Почаївською Лаврою, — «держава їй не відмовить», тобто може надати право на користування спорудами Почаївської Лаври.

Слід зауважити, що джерело, яке повідомило цю інформацію, наголошує, що сам процес підготовки позову до суду щодо оренди громадам УПЦ має відбутися без зайвого розголосу.

Читайте також: На Київщині чиновників зобов’язали терміново зібрати дані про настрої віруючих щодо можливого переходу в ПЦУ 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 844

Залишити відповідь