Блаженніший Митрополит Онуфрій дав духовні настанови, як долати спокуси, які переживає сьогодні Церква

Господь хоче, щоб ми стали сильнішими, утвердилися у добрі, не озлобилися на людей, а продовжували любити Бога та один одного.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді ввечері 8 січня 2019 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Христос навчає нас, що “Як до Мене відносилися люди, так будуть відноситися і до вас. Мене не любили – будуть вас не любити, Мене гонили – вас будуть гнати” — і це сповнюється на протязі усієї історії. Ми маємо свої спокуси, вони не є самими важкими, які тільки можуть бути у житті. Вони складні тим, що це нова сторінка спокус. Такі спокуси Церква ще не проходила. Але всі спокуси, які ми зустрічаємо, вони завжди є повтором того, що було, але з якимось обрамленням сучасності», — зазначив Предстоятель.

За словом Предстоятеля, Господь посилає сьогодні ці спокуси для того, щоб, долаючи їх, ми духовно вдосконалювалися.

«Бог випробовує нашу віру, любов. Він хоче, щоб ми в цих спокусах стали сильнішими, щоб утвердилися у добрі, щоб ми не озлобилися на людей, на оточення, щоб ми продовжували любити Бога, продовжували любити один одного, — продовжив Блаженніший владика. — Навіть тоді, коли хтось нас ненавидить, ображає, обзиває. Ми повинні і молитися за них, і любити, і благословляти. Так робив Спаситель і так ми робимо, і будемо робити».

Архіпастир нагадав, що «на землі нічого не буває вічного: ні слави, ні скорбот — все земне має початок і кінець. І те, що сьогодні перед вами також завершиться — непередбачувано і раптово».

«Тільки треба бути мужнім, і не міняти благородство, первородство на «чечевичну похльобку», — наголосив він. — Благородство це перспектива людини, воно, хоча й утішає її на землі, але відноситься до майбутнього життя. А чечевична похльобка — може наситити людину відразу, проте через дві години вона знову стане голодною».

Його Блаженство закликав: «Так що, будьте мужніми, любіть Бога, любіть ближнього свого, любіть всіх, хто любить нас, й тих, хто ненавидить нас, хто хоче нам добра, і тих, хто бажає зла – любіть усіх і тоді ми будемо синами Небесного Отця, який послав на землю Свого Єдинородного Сина, Різдво, Якого ми святкуємо у ці священні дні, радіючи тому, що усе земне пройде (і добре, і недобре)».

Насамкінець Митрополит Онуфрій побажав завжди залишатися зі своїм Спасителем.

«Той, хто живе з Христом, той буде завжди мати на собі Боже благословення, і завжди благодать Святого Духа буде утішати таку людину у скорботах, труднощах, хворобах. Якщо Бог з нами, то ніхто не може нас перемогти!», — запевнив Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3906

Залишити відповідь