Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Феофанії (фото, відео)

9 січня 2019 року, у день пам’яті святого архідиякона та першомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі м. Києва (Феофанія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Макарівський Гедеон та духовенство обителі.

За богослужінням також молилися настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андрєєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

Також цього дня вшановується пам’ять преподобного Воніфатія Київського, подвижника Пантелеімонівського монастиря, який жив у 1785-1871 роках. Він відрізнявся подвижницьким життям, благодійництвом, прозорливістю та доклав багато зусиль для облаштування монастиря. 20 лютого 2011 року з нагоди причислення до лику святих прп. Воніфатія Київського відбулись урочистості, які очолив Блаженніший Митрополит Володимир.

На малому вході клірики монастиря були удостоєні богослужбових нагород.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Херувимської пісні Предстоятель рукоположив у сан ієрея студента ІІ курсу Київської духовної академії і семінарії диякона Андрія Зеленюка.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив короткий молебень преподобному Воніфатію Київському, після чого привітав насельниць, парафіян та паломників обителі зі святом і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, що напередодні, 8 січня 2019 року, Предстоятель Української Православної Церкви очолив святкову вечірню у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. А після Архіпастиря привітали з Різдвом Христовим єпископат, духовенство та віряни Української Православної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2254

Залишити відповідь