Предстоятель Кіпрської Церкви вже вдруге спростував заяви українських дипломатів

На сайті МЗС вчергове з’явилася неправдива інформація про позицію Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви щодо питання надання автокефалії Українській церкві.

Архієпископ Хрисостомос ІІ вимушений був вдруге спростовувати заяви Посла України в Республіці Кіпр Бориса Гуменюка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке агентство новин romfea.gr.

За результатами зустрічі, яка відбулася 9 січня 2019 року у Палаці Архієпископа Кіпру, МЗС опублікувало новину про те, що  сторонами було обговорено ситуацію в Україні після надання Томосу про Автокефалію Православній Церкві України.

«Глава Кіпрської Православної Церкви підтвердив свою позицію щодо права України мати свою незалежну автокефальну церкву, побажав Українському народу миру і добра», — написали в МЗС.

Дивно звучать слова «підтвердив», у той час, коли й минулого разу повідомлення МЗС та прес-служби КПЦ про зустріч Посла України в Республіці Кіпр з Архієпископом Кіпру суттєво відрізнялися. Ніякої інформації про підтримку Архієпископом Хрисостомосом ІІ на офіційному сайті Кіпрської Церкви не було.

У своєму коментарі для «Romfea» 9 січня Архіпастир назвав неправдивими заяви про його “чергову” підтримку автокефальної церкви в Україні.

Його Блаженство зробив наголос на тому, що «кожна держава має право на автокефалію, і це залежить від українського народу». «Але на даний момент, тим не менш, я бачу, що український народ не пробудився до таких дій», — зазначив він.

Блаженніший Владика наголосив: «наразі не першорядне значення має надання автокефалії, важливо, щоб не сталося розділення Православ‘я»

На завершення Предстоятель Кіпрської Церкви розповів, що йому зробили пропозицію прийняти на Кіпрі главу України (мається на увазі новоутвореної структури Епіфанія – ред.), яку він категорично відхилив, підкресливши, що не поминав його за Божественною Літургією і не поминатиме.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5975

Залишити відповідь