Релігійна громада УПЦ в Івано-Франківській області виграла суд за позовом до голови сільради

Суд наголосив на неприпустимості втручання представника влади в справи релігійної громади.

26 грудня 2018 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким визнав дії голови Старогвіздецької сільської ради Михайла Дяківа протиправними в частині затвердження протоколу загальних зборів членів релігійної громади села Старий Гвіздець Коломийського району. Про це повідомляє КУРС.

Настоятель храму на честь церкви Успіння Богородиці Старий Гвіздець протоієрей Миколай Кушнір звернувся з позовом до глави сільради Михайла Дьякова в зв’язку з його протиправними діями щодо затвердженням протоколу загальних зборів членів релігійної громади.

На думку судді, сільський голова як посадова особа, хоча і мав право вільного вибору релігії як фізична особа, але не мав права підписувати протокол зборів релігійної громади.

“На переконання суду, здійснюючи проставлення на протоколі загальних зборів релігійної громади Української Православної Церкви с. Старий Гвіздець особистого підпису та відтиску печатки Старогвіздецької сільської ради та ідентифікуючи себе як “сільський голова”, відповідач, у спосіб перевищення наданих йому повноважень, здійснив своєрідний спосіб втручання у внутрішні справи релігійної громади з боку держави, що є неприпустимим”, – написав у рішенні суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Рішення оприлюднили 2 січня, воно може бути оскаржене протягом 30 днів.

Нагадаємо, храм релігійної громади УПЦ у власність «Київського патріархату» незаконно передали депутати сільради 9 лютого 2018 року. У поліції 1 серпня розпочали досудове розслідування за ч. 1, ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Наразі релігійна громада Української Православної Церкви продовжує триматися разом і молитися у тимчасовому приміщенні.

Читайте також: Пасха зі сльозами радості – великоднє інтерв’ю з прот. Миколаєм Кушнірем

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2486

Залишити відповідь