В Мукачівській єпархії проходить благодійний Різдвяний марафон — фоторепортаж

Тільки одна Іршавська молодіжка відвідала 184 людей похилого віку, розвезла 240 літрів куті та 159 продуктових пакетів.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора в єпархії проходить благодійний марафон — духовенство, молодь та віряни різних храмів УПЦ вітають земляків з Різдвом Христовим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

За ініціативи голови братства архімандрита Агапіта (Шпеняк), молодь Іршавсько товариства провела ряд акцій. З Різдвяним благовістом вони завітали до найбільшого в області будинку пристарілих, де проживає 184 людей похилого віку. У саму Різдвяну ніч з колядою та кутею привітали всіх хто перебуває на стаціонарному лікуванні Іршавської районої лікарні. Колядників радо зустрічали навіть в таких відділеннях, як реанімація та пологовий будинок. Молодь також колядувала в будинках, де проживають одинокі люди. Загалом молодіжка розвезла 240 літрів куті, 159 продуктових пакетів, розповідають організатори і повідомляють, що Різдв’яний марафон триває.

Священнослужителі єпархії з різдвяним благовістям навідалися до хірургічного відділення Обласної дитячої лікарні, що в Мукачеві.

З солодощами та іконками до дітей, які перенесли важкі операції і по стану здоров’я не змогли бути вдома на Різдво, завітав голова Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Ігор Білак.

Священик відвідав кожну дитину, побажав дітлахам міцного здоров’я та швидкого одужання.

На другий день Різдва Христового до ув’язнених Ужгородського УВП №9 з різдвяними колядами завітали вихованці Недільної школи Свято-Троїцького храму м. Ужгорода на чолі з благочинним міста Ужгорода, головою Пенітенціарного відділу єпархії – протоієреєм Володимиром Гуй.

В актовій залі установи дітлахи виступили зі святковою сценкою про Новонародженого Богомладенця і заколядували особам, які через рокові помилки перебувають під вартою. Отець-благочинний привітав присутніх із радісним святом Різдва  Христового, та вручив кожному солодкий дарунок.

Керівний склад Ужгородської Установи виконання покарань висловив щиру вдячність священикам за увагу та постійну морально-духовну й волонтерську підтримку людей під вартою.

Щороку традиційно після святкових богослужінь до Ужгорода з’їзджається молодь – віком від 5 до 15 років, сотні дітей та молоді від Дубриничів до Мукачева, зазначають у прес-службі єпархії. Вони колядують у лікарнях.

“Одна група йде до Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, інші до Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, треті до Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування для пенсіонерів та непрацездатних літніх людей при міській раді та до Закарпатського обласного кардіологічного клінічного диспансеру”, – розповідають організатори. Кожну групу супроводжує священик.

“Ніколи ніхто не зрозуміє Християнство без живої реалізації його у житті. В ці дні, разом з богослужбовим прославленням народження Христа Спасителя, ми стали свідками Його прославлення в очах хворих людей в лікарнях, які разом з нами зі сльозами в очах співали колядки”, – діляться враженнями учасники акції.

“Свято Рождества Христового – особливе. Господь став дитиною, щоб ми зрозуміли, що саме таких як діти є Царство Боже! Завжди відвідуючи наших маленьких друзів онкогематологічного відділення, цього дня з особливою радістю завітали з колядою до онко-, а також терапевтичного та пульмонологічного відділення Обласної дитячої лікарні. Здоров’я Вам, наші юні друзі! Висловлюємо щиру вдячність благодійникам і парафіянам Георгіївського монастиря за сприяння в проведенні свята!”, – коментує подію намісник Свято-Георгієвського чоловічого монастиря, що в с. Заболотне, архімандрит Серафим (Вереш).

Відвідування хворих у дитячій лікарні чернецтвом Свято-Георгієвського чоловічого монастиря вже стало доброю традицією.

Свалявська молодіжка також відвідала місцеві лікарню та будинок престарілих. Солодкі подарунки підготували сестри Свалявського монастиря.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 237

Залишити відповідь