Діти з Донеччини святкують Різдво в монастирі на Закарпатті

На Різдвяні свята діти з села-побратима Ракошина Мукачівського району Закарпаття Гранітного, що на Донеччині приїхали до Ракошинського Свято-Покровського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Ми радо, колядою і гостинцями, зустрічали діток з села Гранітне Донецької області у нашому Свято-Покровському монастирі села Ракошино. Вдячний Богу за таких добрих і чудових гостей. Для гостей проведено спільну колядку разом з синами отця Сергія Шахова, — прокоментував подію, настоятель монастиря архімандрит Митрофан (Шимон). — Для нашого краю це село є близьким не тільки через те, що воно наш побратим, але й через те, що сьогодні там дислокується один з військових підрозділів наших земляків, а саме бійців Мукачівської 128-ї ОГШБр, в/ч А1556 Збройних сил України, які боронять наші кордони в зоні АТО».

Місяць тому, 3 грудня 2018 року, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора духовенство єпархії разом з представники влади села Ракошино завітало з місією в Гранітне.

«Крім новорічних подарунків від Сільської ради дітям Гранітного та іншої меценатської допомоги до Дня Збройних Сил України ми привезли й зібрані в Свято-Покровському монастирі пожертви для наших захисників. Приємно, що бійці одного з підрозділів 128-ї бригади допомогли нам розвезти та роздати подарунки!», − розповідав тоді отець Митрофан.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 398

Залишити відповідь