Голова Юридичного відділу назвав провокацією заяви Міністра культури щодо пропажі ікон в Києво-Печерській Лаврі

Заяви Міністра культури України Євгена Нищука щодо факту крадіжки ікон в Києво-Печерській Лаврі є передчасним і нічим не обґрунтованим. Про це в коментарі “Апострофу” повідомив голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Зараз ці заяви звучать досить абстрактно. Щось і кудись зникло і ніхто про це не знає”, – сказав протоієрей Олександр Бахов.

Підставою для заяв про крадіжку “має бути висновок комісії, яка обстежувала ці всі культурні цінності”, зазначив він.

“На підставі цього висновку посадова особа може стверджувати, що відбулись зникнення таких речей, є перелік цих речей і тоді ми можемо вже конкретно говорити по кожному об’єкту культурної спадщини – що, як, чому, щоб було зрозуміло. А зараз не зрозуміло, з якою метою і для чого це робиться. Тому зараз це просто непредметна розмова”, – додав юрист.

При цьому голова Юридичного відділу назвав заяви Є. Нищука провокацією, зауваживши, що “міністр не підтвердив свої слова жодними документами чи хоча б якимись доказами”.

Разом із тим, отець Олександр підтвердив, що комісія проводила обстеження понад 800 об’єктів і оформила свій висновок ще у грудні 2018 року.

“Ми не маємо доступу до цього документу. Там більше 800 об’єктів обстежувалось. Кожного дня комісія відвідувала і перевіряла певну кількість об’єктів. Чому він зараз не підписується і не публікується – я не знаю”, – додав священик.

Міністр культури України Євген Нищук в прямому ефірі ток-шоу “Ехо України” на телеканалі “Прямий” заявив про те, що у Києво-Печерській лаврі виявили пропажу кількох цінних ікон.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1213

Залишити відповідь