Намісник Києво-Печерської Лаври спростував звинувачення в незаконній забудові на території обителі (відео)

Всі будівлі, які зводяться на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, будуються на фундаментах зруйнованих за радянських часів корпусів з метою їх відродження, а будівництво погоджено з усіма профільними державними структурами. Про це повідомив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у відеозверненні, опублікованому на Youtube-каналі обителі 10 січня 2019 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Владика назвав неправдою заяву, озвучену, в тому числі, колишнім директором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергієм Кролевцем, про те, що на території Лаври нібито незаконно побудовано 16 будинків.

«Все, що відроджується на території Києво-Печерської Лаври, відроджується на фундаментах будівель, які вони, директор заповідника і так звані співробітники культури, свого часу зруйнували. Якщо ви візьмете літографію 1908 роки з видом Лаври, то побачите, скільки там було корпусів, яких не стало», — зазначив митрополит Павел.

Намісник обителі підкреслив, що тільки після отримання необхідних дозволів від профільних державних структур, розпочинається будь-яке будівництво.

«Щоб щось почати робити ми повинні, в першу чергу, створити проектну документацію, ми повинні пройти містобудівну раду, отримати дозвіл Міністерства будівництва і архітектури, погодити роботи з ЮНЕСКО і з Міністерством культури. І тільки тоді, коли ми отримуємо всі необхідні документи, тільки тоді ми приступаємо до будівництва», — розповів владика Павел.

Звинувачення на свою адресу в незаконному будівництві митрополит Павел пов’язує з бажанням передати Києво-Печерську Лавру новоствореній ПЦУ. Також ієрарх наголосив, що братія обителі робить все, щоб зберегти культурну спадщину.

Нагадаємо, Голова Юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов в своєму коментарі для ЗМІ 9 січня назвав провокацією заяви Міністра культури щодо пропажі ікон в Києво-Печерській Лаврі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 775

Залишити відповідь