Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у день Обрізання Господнього в Києво-Печерській Лаврі (+відео)

14 січня 2019 року, у день свята Обрізання Господнього, день пам’яті святителя Василія Великого та Новоліття, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ  Переяслав-Хмельницький Діонісій та духовенство монастиря.

Разом зі своїм Архіпастирем молились численні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив новорічний молебень, привітав насельників, парафіян та паломників обителі зі святом і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, що напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння у цьому ж храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Обрізання Господнє є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. За Старозавітним законом кожне немовля чоловічої статі мало бути обрізаним на восьмий день від народження. Іісус Христос, як людина та Бог, Котрий прийшов на землю не порушити закон, але виконати його (Мф. 5:17) також був обрізаний на сьомий день. Цього ж дня за юліанським календарем відзначається свято Нового року та вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Кападокійської (+379). Читати про свято докладніше.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1931

Залишити відповідь