Архієпископ Никодим: Ми готові терпіти, щоб залишитися вірними Богу і Його Церкві

Багато блогерів, аналітики і експерти говорять про те, що сьогодні, в 21-му столітті, за Церкву страждати ніхто не буде. Про те, чим може жертвувати сучасна людина в ім’я віри розповів архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Церква завжди хворіє всіма хворобами суспільства, тому що вона не сама по собі, вона – з суспільством, з людьми! Так і люди. Завжди є ті, хто залишається вірним Церкві Христовій, які б тяготи і гоніння вона не переживала б.

Я в першу чергу, а також багато пастирів і вірних чад нашої Сєверодонецької єпархії, натхнені нашим духовним батьком, Предстоятелем нашої святої Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. А це означає, що і в 21-му столітті від Різдва Христового є люди, які готові терпіти утиски, позбутися благ прогресивного часу і видимої підтримки, щоб залишитися вірними Христу Богу, Його святій Церкві.

Ніякі спокуси владою, тиск і демонстративний успіх не змусять нас зійти зі свого шляху і забути, в якій Церкві ми хрещені і наскільки нам дорога батьківська свята Православна віра.

Просмотров: 1578

Залишити відповідь