Громадськість Чернігівщини вимагає від влади припинити агітацію чиновників за перехід в “ПЦУ”(+відео)

17 січня 2019 року з благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента в Миколаївському храмі м. Борзни відбувся молебень до Пресвятої Богородиці перед ЇЇ Чудотворною іконою, іменованою “Борзнянська”.  Православні християни м. Борзни молилися за мир в Україні та про єдність Православної Церкви. Після завершення молебню віруючі разом з духовенством направилися до Борзнянської районної ради та районної державної адміністрації, де продовжили молитовне стояння та звернулися до представників влади з проханням не порушувати чинне законодавство України та припинити рейдерські захоплення церковних приміщень, які належать парафіям Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Молебень очолив благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук у співслужінні секретаря Ніжинського єпархіального управління протоієрея Валерія Дашка та духовенства благочиння.

Духовенство та віряни Борзнянщини висловили свій протест проти бездіяльності влади щодо захисту інтересів православної громади та закликали Голову  Борзнянської РДА Проскуру Віру Андріївну вжити заходів щодо повернення храму віруючим, розташованого на підвідомчій Вам території.

«Шановна Віро Андріївно, як Вам відомо, 15 січня ц.р. в Оленівці на сході села було прийнято незаконне рішення про перехід тамтешньої церковної громади під юрисдикцію так званої ПЦУ. При цьому сфальсифіковано протокол зборів про голосуючих 37 осіб, коли фактично проголосувало 28.

Подібні рішення можна приймати не на загальних зборах громадян села, а на зборах парафіян, що юридично далеко не одне і те ж. Однак 16 січня група приїжджих осіб учинила рейдерське захоплення храму, зрізавши замок, погрожувала парафіянам.

Ми як громадяни України, православні християни, захищені в своїх правах статтею 35 Конституції України, рішуче протестуємо проти бездіяльності влади щодо захисту наших інтересів.

Вимагаємо негайного вжиття заходів щодо повернення храму віруючим, розташованого на підвідомчій Вам території», — йдеться у зверненні, направленому на ім’я голови Борзнянської РДА.

Читайте також: «Ми самі знаємо, як Богу молитися» — селяни на Чернігівщині вигнали зі зборів чиновників, які агітували за перехід в «ПЦУ»

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 776

Залишити відповідь