Поліція знайшла вандалів, причетних до вибуху в кафедральному соборі м.Суми

У м.Суми співробітники поліції спільно з представниками СБУ  встановили осіб, яких підозрюють у вчиненні 18 січня 2019 року, під час вечірнього богослужіння, хуліганських дій у кафедральному Спасо-Преображенському соборі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Нацполіції у Сумській області. 

Як зазначили у Національній поліції, обидва зловмисника — молоді люди, жителі Сум. Наразі з ними проводять відповідні слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження.

«У одного із молодиків правоохоронці при особистому огляді вилучили піротехнічний засіб, аналогічний тому, що був використаний вчора в соборі по вул. Соборній», — відзначено у повідомленні.

Також працівники поліції заявили, що предмет, який вибухнув у Спасо-Преображенському соборі, виявися не шашкою, а піротехнічним засобом для гри в страйкбол. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».

Нагадаємо, що 18 січня, під час всенощної, хтось кинув вибухівку у притвір Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ у м.Суми. О 19.24 до поліції звернувся служитель кафедрального собору і повідомив про це. На місце події виїхали слідчо-оперативна група, фахівці вибухотехнічної служби.

Православні віруючі Сумської єпархії висловили обурення зухвалим злочином, вчиненим на свято Богоявлення. Сумчани вважають, що дії злочинців є прямим наслідком тієї агресивної риторики, що останнім часом лунає на адресу православних громадян та розпалює ворожнечу на релігійному грунті. 

Фото прес-служби Сумської єпархії та прес-центру СБУ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1033

Залишити відповідь