Розпалюють релігійну ворожнечу — православні рівняни про чиновників, які підтримують незаконні переведення в «ПЦУ»

У той час, як чиновники вітають жителів Рівненщини з “переходом” в “ПЦУ” чергової релігійної громади УПЦ, віряни с. Урвенна разом з настоятелем лишаються вірними своїй Церкві й просять молитовної підтримки.

20 січня 2019 року в с. Урвенна Здолбунівського району Рівненської області у місцевому будинку культури на зборах села релігійну громаду Свято-Казанського храму «перевели»  у новостворену «ПЦУ». При цьому ані члени релігійної громади, ані настоятель храму участі у зібранні не брали. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Віряни обґрунтували своє небажання брати участь у цих зборах тим, що церковні питання мають вирішуватися у храмі, а відтак це мають робити тільки ті, хто його відвідує та є членом церковної громади.

Тож рішення, прийняте на сільських зборах, прихожани храму вважають не дійсним, а вітання деяких чиновників, які звучать на адресу урвенців з переходом у ПЦУ, пропонують розцінювати не інакше, як розпалювання релігійної ворожнечі.

«Тому, що Релігійна громада разом з настоятелем протоієреєм Андрієм Остап’юком лишається у лоні Української Православної Церкви», — наголошують у єпархії.

Парафіяни Свято-Казанського храму с. Урвенна просять духовної підтримки та молитов.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1453

Залишити відповідь