В Умані затримали вандалів, які пошкодили скульптуру розп’яття Христа (відео)

Поліцейські встановили осіб, які пошкодили розп’яття Христа. Ними виявились двоє жителів іноземної країни.

19 січня 2019 року, в день Хрещення Господнього, в Умані невідомі пошкодили гіпсову фігуру Іісуса Христа на дерев’яному хресті на березі річки Кам’янка. На відео видно, що пошкодили розп’яття вони навмисне і втекли. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу поліції у Черкаській області.

На даний інцидент відреагував і міський голова Олександр Цебрій.

«Сьогодні в місті трапився ганебний факт – пошкодження гіпсового розп’яття Ісуса Христа, встановлене на дерев’яному хресті на березі ставка. І це коли православні християни відзначають велике свято – Хрещення Господнє! Це неприпустима ганебна подія!»– написав мер міста на своїй сторінці у фейсбук. Він звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.

21 січня поліцейські встановили осіб, які пошкодили гіпсове розп’яття Іісуса Христа в Умані. Ними виявились двоє жителів іноземної країни, які перебували на території України на законних підставах. Чоловікам оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За повідомленням Уманської місцевої прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що 19-річний та 20-річний громадяни США, в суботу 19 січня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння навмисне зруйнували скульптуру, відламавши їй ноги. Після цього зловмисники зникли з місця злочину.

Це вже не перше пошкодження гіпсової скульптури Христа. Розп’яття встановили на березі Кам’янки п’ять років тому. За цей час вандали тричі намагалися його знищити.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 617

Залишити відповідь