Віруючі релігійної громади с. Перегонівка одностайно засвідчили вірність УПЦ та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію (+відео)

25 січня 2019 року, в день пам’яті святої мучениці Тетяни, духовенство та парафіяни Хрестовоздвиженського храму с. Перегонівка Голованівського району Кропивницької області провели парафіяльні збори,  на яких прийняли одностайне рішення залишитися в лоні канонічної Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським та всієї України Онуфрієм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Кіровоградської єпархії.

Проведення зібрання релігійної громади було викликано появою заяви сільського голови с. Перегонівки Володимира Козака про начебто перехід громади в новоутворену т.зв. «Православну церкву України».

У прес-службі єпархії зауважили, що про цей «перехід» було вирішено 24 січня у приміщенні будинку культури під час інших зборів, що пройшли «без участі священиків та постійних парафіян храму, за участі саме територіальної громади села, а не релігійної громади храма, під “патронатом” заїжджого “священика” структури так званого Київського Патріархату».

Ці незаконні дії, що набули резонансу в ЗМІ, як пояснили в єпархії, і викликали занепокоєння серед парафіян громади та змусили священнослужителів і парафіян Хрестовоздвиженського храму с. Перегонівки провести збори релігійної громади та висловити свою офіційну позицію, а саме — підтвердити вірність канонічній Українській Православній Церкві, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Також було висловлено підтримку рішень Собору єпископів УПЦ від 13 листопада 2018 року і постанов Священного Синоду УПЦ від 7 грудня 2018 року. Відповідні рішення були занесені до протоколу зборів.

Варто зауважити, що на парафіяльних зборах були присутні благочинний Голованівського округу протоієрей Михаїл Мельникович, благочинний Смолінського округу протоієрей Олександр Хомич, котрий головував на зборах, священики Хрестовоздвиженського храму прот. Святослав Левандовський та прот. Павло Мельник і настоятель храму на честь св. ап. і єв. Іоанна Богослова с. Крутеньке ієромонах Афанасій (Зубко).

«Тож, громада віруючих, яку прибічники  новоутвореної «ПЦУ» вже «приписали» собі, своєї конфесійної та адміністративної підлеглості не змінила», — підкреслили в прес-службі єпархії. Та зазначили, що «до провокацій та незаконних дій залучаються представники органів самоврядування та інші групи осіб, які до внутрішнього релігійного життя храму відношення не мають».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 495

Залишити відповідь