На Волині, попри захоплення храму, релігійна громада с.Нічогівка залишається вірною УПЦ

Громада Свято-Миколаївського храму села Нічогівка Маневицького району Волинської області, незважаючи на захоплення храму та тиск прихильниками «ПЦУ», засвідчують вірність своєму настоятелю та канонічній Українській Православній Церкві. Про це 26 січня 2019 року написав на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За його словами, після кількагодинного пресингу на настоятеля та парафіян Свято-Миколаївського храму с.Нічогівка, більше сотні людей примусили настоятеля о. Тарасія Берника віддати ключі від храму.

Як написав о.Олег, кількісна перевага була, як завжди на боці прихильників «ПЦУ», до яких увійшли також селяни, котрі відвідували храм Божий раз на рік. Також активістів, як додав священик, «підтримували місцевий декан УПЦ КП Андрій Закидальський та сільський голова (Нічогівка входить до Красновільської сільської ради)».

Причому, як зауважив прес-секретар Волинської єпархії, поліція була присутня та не реагувала на незаконні дії, більше того, «не реагувала на звернення священика і його прохання про допомогу».

«Коли отець Тарасій заявив, що обмежують його конституційне право на свободу пересування, один з присутніх полісменів відповів: “Ми не маємо права втручатись”. Священика обступила юрба народу, шарпали за одяг, залазили в кишені… шукали ключі. На жаль, пролилась перша кров. Конфлікт, який, можна сказати, зійшов зі сторінок Євангелія, стався між рідними братом та сестрою», — розповів о.Олег.

«Як би там не було, близько 20-ти чоловік були поруч зі священиком УПЦ і намагались його захистити. Хай що зараз будуть писати і розповідати — громаду УПЦ збережено», — заявив о.Олег Точинський.

Окрім того, священик зауважив, попереджаюи маніпуляції в ЗМІ, що перед цим конфліктом настоятель громади с. Нічогівка зібрав 43 підписи членів релігійної громади УПЦ, які відмовились змінювати свою конфесійну підлеглість та засвідчили вірність УПЦ та її Предстоятелю. Водночас за перехід у селі під час зборів територіальної громади, не релігійної, проголосувало всього 101 особа. «Такі ось “мирні” переходи», — підсумував прес-секретар.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 911

Залишити відповідь