У Неділю 35-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

27 січня 2019 року, у Неділю 35-ю після П’ятидесятниці, у день віддання свята Богоявлення, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон та духовенство монастиря.

Разом зі своїм Архіпастирем молились численні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним притчу Спасителя про десять дів та розповів як здобути духовний єлей добрих справ для достойної зустрічі Господа.

Якщо ми можемо допомогти ближньому – допоможіть. Якщо ми не можемо йому допомогти, то хоча б поспівчувайте ближньому, який знаходиться в хворобі, в горі, в біді. Хоча б поспівчувати йому, помолитися за нього – це також вже будуть краплі єлею, який ми кладемо в свої душі.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Архіпастир звершив ієрейську хіротонію над дияконом Олексієм Яланським, кліриком столичного храму на честь ікони Богородиці “Помічниця при пологах”.

Наприкінці богослужіння перед іконою свята був звершений молебень зі співом тропаря і кондака Богоявлення, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян з недільним днем та днем пам’яті святої рівноапостольної Ніни і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1238

Залишити відповідь