Мер Кропивницького публічно пообіцяв не йти всупереч бажанню Свято-Успенської релігійної громади міста (+відео)

У неділю, 27 січня 2019 року, відбулося святкове богослужіння, котре очолили правлячі архієреї Кіровоградської області митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф та єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп у співслужінні духовенства міста. За богослужінням молився очільник міста Кропивницького, меценат будівництва храму Андрій Павлович Райкович. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Привітавши віруючих, з особливими словами керуючий Кіровоградської єпархії звернувся до Андрія Райковича. Владика відзначив його внесок у возведення храму та висловив вдячність за труди, а також сподівання на порозуміння у зв’язку з подіями останніх днів.

Нагадаємо, міський голова у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці заявив, що хоче передати храм новоствореній структурі – Православній церкві України. Однак парафіяни храму виступили проти під час зібрання релігійної громади  23 січня.

Звертаючись до присутніх, Андрій Павлович запевнив, що не чинитиме нічого, що йде всупереч волі релігійної громади храму.

«Ніхто не говорить про те, що люди не можуть ходити в храм і молитися. Тому, шановно громадо, ніяких проблем немає, цей храм будувався для того, щоб ви мали можливість тут спілкуватися з Господом Богом, щоб ви молилися про саме сокровенне, те, що ви бажаєте», — зазначив він.

Відповідаючи на заклик вірян захистити релігійну громаду від загрози переведення в іншу структуру, мер зазначив: «Ми ж ніяких радикальних дій не проводимо, ми ведемо цей діалог, і цей діалог закінчиться обов’язково на користь людям. Ніхто на шкоду, на зло людям нічого не робив, не робить і не збирається робити».

З архіпастирським словом звернувся також єпископ Боголєп, який був першим настоятелем храму та свого часу разом з парафіянами розпочинав його будівництво.

Нагадаємо, міський голова вже заявляв про своє рішення не йти проти волі релігійної громади. Він сказав про це 24 січня, під час прес-конференції.

Проте з подальшої промови А. Райковича стало зрозумілим, що рішення щодо подальшої долі церкви вже прийняте. «Я рекомендував раді «Єлисаветградської православної громади», і підтримана ця думка – передати храм в розпорядження ПЦУ», – зазначив Райкович три дні тому.

Тож, достеменно не відомо, чи обіцянка залишити храм, як того бажає уся релігійна громада, в юрисдикції УПЦ буде виконана. Віряни сподіваються, що народний обранець слова, яке він дав у присутності сотні віруючих, дотримається, не зважаючи на свої політичні вподобання.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1758

Залишити відповідь