На Вінниччині застосовують адмінресурс, аби примусити настоятеля громади УПЦ перейти до «ПЦУ»

26 січня 2019 року голова сільради с.Красносілка Вінницької області І.Я. Пустовіт запросив у телефонній розмові настоятеля місцевого Іоанно-Богословського храму о.Павла Тарана та голову статутних Парафіяльних зборів релігійної громади на закриті збори селян щодо «церковних питань» та дав вказівку священику «підготуватися до виступу перед православними віруючими», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Тульчинської єпархії.

Зокрема настоятель релігійної громади УПЦ села Красносілка о.Павел Таран зазначив, що збори «з церковних питань», які 29 січня 2019 року «скликають анонімні особи за сприяння місцевої влади», «грубо порушують Конституцію і оновлений Закон (Закон №4128-д – ред.), прийнятий Верховною Радою України».

Окрім того, раніше громада Іоанно-Богословського храму засвідчила свою вірність канонічній Українській Православній Церкві на чолі з її Предстоятелем.

У свою чергу, керуючий Тульчинською єпархією митрополит Іонафан, враховуючи те, що парафіяльні збори вже відбулися, а протокол зборів був затверджений, підкреслив: «Збори, які скликають анонімні особи, у підготовці яких бере участь державний посадовець села Красносілка, голова сільради пан Пустовіт Іван Якович, який доручає настоятелю храму УПЦ підготувати виступ на «закритих загальних зборах», присвячених, за його словами, «вирішенню церковних питань», — все це юридично порушує Конституцію, чинне законодавство України та статут Красносільської релігійної громади УПЦ».

А також, як зауважив владика, ці закриті збори «грубо ігнорують попередження заяви Головного управління поліції у Вінницькій області та заяви начальника управління у справах національностей та релігії Вінницької ОДА».

Підсумовуючи, митрополит Іонафан рекомендував настоятелю релігійної громади с.Красносілка негайно звернутись із проханням про захист прав релігійної громади УПЦ до відповідних органів поліції райцентру Бершадь та м. Вінниця.

Є ймовірність захоплення Свято-Іоанно-Богословського храму, що в селі Красносілка, Бершадського району, яке планується 14 січня (день пам'яті Cвт. Василія Великого). Настоятель протоієрей Павло Таран та прихожани храму просять всіх небайдужих прихожан УПЦ в Бершадському районі підтримати їх у важкий час та прибути до храму о 8.30 на На Божественну літургію, яку будуе соборно звершувати духовенство благочиння. Також додаємо відео "зборів громади" на яких було прийнято так званний "перехід до ПЦУ". Також просимо посиленних молитв за наших братів і сестер, які знаходяться в біді.

Gepostet von Тульчинська єпархія УПЦ am Sonntag, 13. Januar 2019

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 894

Залишити відповідь