Заяви Мінкульту про зниклі лаврські коштовності виявились інформаційною провокацією

Національна поліція не відкривала кримінальних проваджень щодо недостачі культурних цінностей у Києво-Печерській лаврі, Міністерство культури також не інформувало правоохоронців про будь-яку недостачу. Про це повідомили в головному слідчому управлінні Національної поліції у відповідь на інформаційний запит “Української правди”, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Відповідно до інформації слідчого управління ГУ Нацполіції у Києві… та Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальні провадження за вказаним у запиті фактом (зникнення культурних цінностей з Лаври, про який повідомляв Мінкульт – УП) за слідчими підрозділами ГУНП у Києві не значаться», – зазначили у відомстві.

УП зокрема цікавилася, скільки та за якими статтями ККУ було відкрито кримінальних проваджень, а також, чи відома правоохоронцям точна кількість зниклих артефактів та їх приблизна вартість.

Також правоохоронці повідомили, що не отримували звернення від Мінкульту про недостачу культурних цінностей, які обліковувалися у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Нагадаємо, раніше голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов назвав заяви Міністра культури України Євгена Нищука щодо факту крадіжки ікон в Києво-Печерській Лаврі передчасним і нічим не обґрунтованим.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 904

Залишити відповідь