Блаженніший Митрополит Онуфрій від імені Священного Синоду РПЦ привітав Святішого Патріарха Кирила з 10-річчям інтронізації

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у Божественній літургії з нагоди 10-річчя інтронізації Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, яке відбулося 1 лютого 2019 року в храмі Христа Спасителя в Москві. Після чого привітав Його Святість від імені Священного Синоду Руської Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Багато за період десяти років Вашого патріаршества було звершено Церквою. Ви доклали чимало старань і зусиль для того, щоб процвітало духовне життя, щоб зберігалося благочестя в серцях і в житті Ваших пасомих чад. І особливі труди Ви докладає для захисту єдності Православ’я на земній кулі», — зазначив Предстоятель Української Православної Церкви.

Від імені Священного Синоду РПЦ Блаженніший владика побажав Патріарху Кирилу допомоги Пресвятої Богородиці і святих первосвятителів Київських, Московських і всієї Русі у подальшому служінні.

На пам’ять про річницю Митрополит Онуфрій передав Святішому владиці в дар від Синоду великий богослужбовий хрест і набір панагій.

Цього ж дня, після завершення урочистого богослужіння, у своєму слові Блаженніший Патріарх Антіохії і всього Сходу Іоанн Х звернувся із закликом до всіх Помісних Православних Церков «підняти свій голос проти беззаконня Константинопольського Патріархату».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3411

Залишити відповідь