У Неділю 36-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

3 лютого 2019 року, у Неділю 36-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Разом зі своїм Архіпастирем молились численні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним євангельську історію про зцілення Господом сліпого. За словами Архіпастиря, ця історія навчає християн не шукати слави за свої добрі вчинки та правильно молитись – наполегливо і з покаянням.

Найправильніша молитва – це молитва покаяння, найпотрібніша молитва для людини. Сліпий хотів, звичайно, побачити світло, він хотів отримати зцілення зору. Але він не просив Бога, щоб Господь дав йому зір, він сказав: “Господи, помилуй мене!”. тому що він знав, що хвороби, скорботи, неприємності, які ми зустрічаємо у цьому житті, своїм початком, причиною, мають наші гріхи, наші беззаконня. Тому, якщо ми просимо у Бога: “Помилуй мене, Господи!”, – то ми просимо не тільки про одну якусь там хворобу, а про всі свої немочі.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав вірян з недільним днем і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1465

Залишити відповідь