У Києво-Печерській Лаврі вшанували пам’ять першого новомученика ХХ-го століття — митрополита Київського і Галицького Володимира (Богоявленського) (+фото, відео)

7 лютого 2019 року, у 101-шу річницю убієння священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел очолив Божественну літургію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт lavra.ua.

Владиці-наміснику співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, братія і гості обителі у священному сані.

Після читання Євангелія митрополит Павел звернувся до парафіян і численних паломників зі словом проповіді, в якому розповів про значення мученицького подвигу в історії Церкви, а також про життя і кончину святого митрополита Володимира (Богоявленського).

Читайте також: Перший мученик революції. Священномученик Володимир (Богоявленський)

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви. Також за Літургією молилися за всіх невинно убієнних в роки лихоліть. Після великого входу була звершена дияконська хіротонія.

Після закінчення Літургії архієпископ Климент очолив хресний хід до місця вбивства священномученика Володимира, де звершив молебень та окропив усіх присутніх святою водою.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2095

Залишити відповідь