На Волині без відома і згоди священика УПЦ перевели в «Київський Патріархат»

У Ківерцівському районі Волинської області з допомогою ряду провокацій готують ґрунт  для чергової хвилі «переведення» парафій УПЦ в «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

У селі Жидичин Ківерцівського району розповсюджують провокативну наклепницьку друковану продукцію, мета котрої, вочевидь – підготувати громади Жидичинської ОТГ до чергових «переходів до ПЦУ». Примірники листівок потрапили до управління єпархії.

Як повідомив священик Роман Гелета, листівки були розповсюджені у селі ще у середу, 6 лютого. На них разом з типовою антицерковною пропагандою згадують священнослужителів УПЦ кількох населених пунктів округи.

Окрім цього, серед громади УПЦ поширюють неправдиву інформацію, що отець Роман нібито вже погодився перейти до ПЦУ. Йому також стало відомо про те, що він, у разі згоди перейти у підпорядкування керуючого Волинською єпархією УПЦ КП Михаїла Зінкевича, нібито буде настоятелем Свято-Миколаївського храму.

Сам клірик каже, що 9 лютого в Жидичині були, згідно зі статутом, проведені збори релігійної громади. Будь-яких інших заходів він не ініціював і не підтримував.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2742

Залишити відповідь