На Буковині у с. Задубрівка прихильники «ПЦУ» зірвали Літургію в храмі УПЦ (+фото, відео)

Десяток активістів 10 лютого 2019 року зірвали недільне богослужіння у храмі на честь Святого Архистратига Михаїла села Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше віряни засвідчили, що не прагнуть переходу в «ПЦУ», який їм нав’язують. Адже, два тижні тому влада ініціювала збори жителів села с. Задубрівка, де за участі невідомих осіб було прийнято рішення про перехід в новостворену структуру. Пізніше про це написали ряд місцевих ЗМІ. Релігійна громада заперечила факт «переходу» і не визнала рішення даних зборів.

Натомість 3 лютого 163 члени релігійної громади одностайно висловили вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм й відстояли свій храм.

Та вже за тиждень, 10 лютого, десяток активістів заблокували вхід до храму, завадивши звершенню Божественної літургії.

Близько сотні людей змушені були молитись на вулиці біля церкви при температурі -5. Все це відбувалося на очах у представників поліції, які вирішили зайняти нейтральну позицію.

Цей десяток активістів провокували сотню православних на конфлікт, повідомляють очевидці.

Нагадаємо, раніше віруючі Чернівецької єпархії пройшли хресним ходом вулицями м. Заставна та заявили владі про утиски.

Згодом духовенство та віряни єпархії зібралися біля РДА смт. Глибока, щоб висловити свій протест проти незаконного втручання у справи релігійних громад УПЦ.  Голова Глибоцької РДА, звертаючись до присутніх буковинців, пообіцяв забезпечити права усіх віруючих. Георгій Васильович Придій наголосив, що «виключне право регулювати церковні відносини належить релігійній громаді, і ми зробимо все можливе, щоб релігійна громада того чи іншого населеного пункту вирішувала, яке має бути церковне життя в селі».

Просмотров: 1809

Залишити відповідь