У селі Кульчин на Волині рейдери зрізали двері з храму УПЦ, зірвавши поліцейські печатки (+відео)

12 лютого 2019 року після тривалого протистояння на церковному подвір’ї прихильники «переходу до ПЦУ» в присутності правоохоронців зрізали печатки зі входу до Свято-Георгіївського храму УПЦ та зламали двері. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Громада УПЦ на чолі з настоятелем намагалась відстояти своє майно, однак рейдери скористались кількісною перевагою, і віряни мусили відступити. Перед тим, як зламувати двері, прихильники нової церковної структури вимагали в настоятеля громади УПЦ віддати ключі добровільно, однак той відмовився.

«Двері вирізали кілька мешканців села Кульчин. Один з них за 8 років взагалі жодного разу не показувався у храмі. Ми зафіксували все на відео, прізвища правопорушників відомі: щоправда, один з них досі рахується заступником голови ревізійної комісії нашої громади», – зазначив отець Олександр Шмигаль.

Священик нагадав, що напередодні храм був опечатаний представниками поліції, котрі намагались хоч у такий спосіб запобігти правопорушенням. Поліція також була присутня при зламі, але «громада» переконала поліцейських, що насправді вирішила зняти печатки та зламувати двері, і вони не втручалися у те, що відбувалося.

Громада УПЦ села Кульчин продовжуватиме богослужіння у церковному будинку. Хоча «активісти ПЦУ» вже заявили прописаному в помешканні священнослужителю, що він має у триденний термін його «звільнити», законних шляхів виселити його з сім’єю в рейдерів немає.

Я просто залишу це відео ось тут… Без додаткових коментарів. Скажу лише, що це відбулось сьогодні у селі Кульчин Ківерцівського району, а кілька днів тому громада УПЦ проголосувала проти зміни конфесійної підлеглості. На відео прихильники ПЦУ демонтують двері місцевого Свято-Георгіївського храму УПЦ, попередньо зірвавши печатки поліції, якими правоохоронці хотіли вберегти об'єкт від таких от дій та перевести конфлікт у юридичну площину. Константинополь, дивись!

Gepostet von Олег Точинський am Dienstag, 12. Februar 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 530

Залишити відповідь