На Волині вандали з ПЦУ продовжують зрізати замки і захоплювати храми, а громади УПЦ моляться по будинках

16 лютого 2019 року група «активістів» переходу до ПЦУ, а фактично – рейдерства на користь «Київського патріархату», зрізала замки з дверей Свято-Георгіївського храму УПЦ села Піски Берестечківського благочиння на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Як розповіли свідки з місця подій, найактивніше у правопорушенні знову «працював» той самий командир місцевої частини МНС Іван Пашинюк, який різав бензопилою замки у дверях Свято-Троїцького собору міста Берестечка. На місці злочину також перебував місцевий служитель «УПЦ КП» – Володимир Курчин.

Мешканці села повідомили також про те, що у вакханалії взяли участь жителі сусіднього з Пісками Берестечка, які тиждень тому й захоплювали Свято-Троїцький собор.

Нагадаємо, 5 лютого активісти ПЦУ зрізали бензопилою замки на дверях Свято-Троїцького собору УПЦ міста Берестечко. Першою після інциденту, до собору увійшла голова міської ради Валентина Залевська, а працював бензопилою командир місцевої частини МНС Іван Пашинюк.

Пізніше, у свято Стрітення, прихильники «ПЦУ» у присутності поліції зрізали болгаркою замки та захопили храм релігійної громади УПЦ у селі Озеряни Луцького району.

Паралельно з цим релігійні громади захоплених храмів продовжують молитовне життя – хто в будинках, інші під відкритим небом.

15 лютого, в день Стрітення Господнього, громада Свято-Георгіївського храму села Кульчин Ківерцівського благочиння зібралась на святкове Богослужіння до будинку, де проживає настоятель отець Олександр Шмигаль.

Віряни лишились без доступу до храму також через рейдерські дії прихильників «Київського патріархату – ПЦУ». Вони зрізали двері храму трьома днями раніше та захопили будівлю.

За інформацією священнослужителя, громада УПЦ поки що молитиметься у будинку, де він проживає та зареєстрований, але найближчим часом буде шукати інше приміщення.

Читайте також: 100 парафіян захопленого собору в Берестечку на Волині молилися під відкритим небом

Без світла і тепла: на Волині вигнана з власного храму громада молиться у нежилому будинку

Окрім того очікується, що 17 лютого у сусідньому селі Жидичин також відбудуться чергові «збори за перехід», у результаті чого ще одним об’єктом рейдерської атаки може стати жидичинський Свято-Миколаївський храм УПЦ. Також в єпархії є інформація, що рейдерів цікавить храм УПЦ у селі Клепачів, який поки що залишається незахопленим.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 985

Залишити відповідь