У Запоріжжі затримали осіб, які намагалися підпалити храм УПЦ (оновлено)

У Запоріжжі затримано трьох осіб, які намагалися підпалити храм Української Православної Церкви на честь Іонна Богослова. Про це УНН розповіли в правоохоронних органах, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Подія сталася 16 лютого 2019 року. Двоє чоловіків, один з яких житель Запоріжжя, а інший одного з сіл області, і жінка перелізли через паркан, встановлений навколо двору церкви. Далі один з чоловіків намагався підпалити храм за допомогою запальної речовини і саморобного факела. Однак у нього нічого не вийшло. При спробі втекти паліїв затримали правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження і триває розслідування по ст. 258 КК України – теракт. Підозрюється, що дані дії зловмисники намагалися скоїти з метою розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Встановлюється причетність затриманих та інших осіб до ще двох спроб підпалів церков в Запоріжжі, які відбулися з початку лютого.

18 лютого Жовтневий районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід трьом підозрюваним у спробі підпалу храму в Дніпровському районі міста, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу УСБУ в Запорізькій області.

За даними відомства, санкція у вигляді арешту застосована строком на 60 діб без права внесення застави. Затриманим також повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, що перша спроба підпалу церкви в Запоріжжі сталася 6 лютого. Після цього нагляд правоохоронців за храмами міста був посилений. Однак, вже 11 лютого невідомі знову намагалися підпалити один з храмів і намалювали на його стіні свастику.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 668

Залишити відповідь