Чиновники Гощанської РДА ініціювали інвентаризацію церкви у селі Курозвани на Рівненщині, щоб передати її прихильникам «ПЦУ»

21 лютого 2019 року представники Гощанської райдержадміністрації разом з сільською головою та прихильниками «ПЦУ» спровокували конфлікт на території Свято-Покровського храму села Курозвани на Рівненщині. Аби уникнути протистояння правоохоронці опечатували церкву. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на настоятеля храму.

Інвентаризація, задля якої комісія приїхала в село, була лише  приводом для того, щоб потрапити в храм.

Настоятель церкви протоієрей Володимир Коваль наголошує, що «я і мої прихожани сьогоднішній конфлікт під храмом розцінюємо, як втручання влади у справи церкви. Більше того, влада відкрито підігрує общині, котра  не має ніякого юридичного права на храм. У Свято-Покровської церкви є власники — це віряни УПЦ, котрі одноголосно  на парафіяльних зборах проголосували проти зміни юрисдикції».

Передували сьогоднішнім подіям збори села 16 лютого, на яких розглядали питання переходу в «ПЦУ».  Ініціювала їх сільська голова Марія Луцик. За свідченням очевидців,  у голосуванні брали участь не тільки місцеві жителі.

У свою чергу отець Володимир провів власне опитування: «У Курозванах проживає близько 700 людей, у тому числі дітей та підлітків, за УПЦ поставили підписи 337».

Наразі, аби вгамувати емоції під храмом, до Курозван виїхав начальник Гощанського відділку поліції і опечатав церкву.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1499

Залишити відповідь