Голова Представництва УПЦ при Європейських Міжнародних організаціях повідомив Human Rights Without Frontiers про порушення прав віруючих в Україні

21 лютого 2019 року відбулася зустріч голови Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископа Баришівського Віктора з директором правозахисної організації Human Rights Without Frontiers Віллі Фатре  (Брюсель, Бельгія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Організація здійснює дослідження стану дотримання прав людини у більш ніж 80 країнах світу та інформує на постійній основі європейські та міжнародні правозахисні структури про порушення прав у релігійній сфері, а також спеціалізується на взаємодії із закордонними медіа.

Владика Віктор повідомив пана Фатре про поточний стан справ у релігійному середовищі України, зокрема, про факти порушень прав віруючих, у тому числі насильницькі та незаконні переведення парафій УПЦ до складу так званої «Православної Церкви України»,  про прийняття дискримінаційних законів, що спрямовані на безпрецедентне обмеження прав вірян УПЦ мати власну історичну назву, про політизацію права на свободу віросповідання в Україні.

Учасники зустрічі домовились за допомогою можливостей Human Rights Without Frontiers і надалі інформувати європейський парламент, закордонні ЗМІ, спеціально уповноважені комісії та комітети Євросоюзу про положення віруючих Української Православної Церкви.

Нагадаємо, раніше у зв’язку з численними випадками порушення прав людини і загрозою ескалації релігійних конфліктів, глава Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) звернувся до офіційних осіб ООН, ОБСЄ, ЄС та інших країн із закликом вплинути на ситуацію в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 740

Залишити відповідь