Митрополит Мелетій пояснив, чому тільки в Істинній Церкві Господь присутній Своєю благодаттю (відео)

У канонічній УПЦ все є — все, що потрібно для спасіння людини. А істинна Церква тільки та, де Господь присутній Своєю благодаттю, і де виконується Закон Божий.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій приїхав у село Михальча, де громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці вже 11 добу звершують молитовне стояння за мир на Буковині та право вільно сповідувати Віру Православну. Він підтримав їх молитовно, дав духовні настанови і пояснив, що означає для Церкви благодать Божа та чому її немає в новостворенній церковній структурі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Владика зауважив, що сьогодні настав час випробування, однак таке вже було багато разів, навіть 25 років тому, коли повстали проти Церкви люди нецерковні. «Та у Церкві все є, все, що потрібно для спасіння, — підкреслив владика. — Нам пропонують якусь нову церкву, але й це вже було».

Митрополит Мелетій пояснив, у чому різниця між істинною, канонічною Церквою і розкольницькою. «Істинна Церква — та, де Господь присутній Своєю благодаттю. Тільки наше серце підказує, де правда, а де неправда. Якщо ми підемо і нап’ємося води з чистого джерела, нам приємно, спокійно, ми вгамували свою спрагу, а з болотця наберемо — нібито й чиста вода, та напилися, і щось недобре, щось не так. Чому? Тому, що то не чиста вода. Так і у вірі», — сказав він.

Керуючий Чернівецько-Буковинською єпархією також підкреслив, що тільки в Істинній Церкві дійсні Святі Таїнства Христові.

«Закон Божий — це не тільки прийти до церкви, свічечку поставити, “Отче наш” виголосити. Так, це складова частина, але зовнішня, а є ще внутрішня. …Хліб і вино не стануть Тілом і Кров’ю Христовими, якщо священик не виконає всього того під час Літургії, що потрібно… І як не скаже «Хрещається раб Божий», Хрещення не буде дійсне. А самі священики звідки беруться? Не народилися такими, а стали через Таїнство хіротонії», — пояснив він.

Владика також додав, що у новоствореній церкві не тому т. зв. «священики» незаконні, що, наприклад, бороду не стрижуть тощо, а тому, що «не одержали тієї благодаті Божої,.. і Таїнства там не можуть здійснюватися».

Митрополит Мелетій висловив співчуття і тривогу громаді УПЦ, чий храм хочуть відібрати і незаконно перевести до «ПЦУ», та разом із тим, відзначив, що, дивлячись на вірян, серце його радіє. «Коли чуєш, що там і там суперечка… Нібито сумно, а з іншого боку — люди відстоюють істину, люди згідні боротися за Правду Божу. І це велика втіха!.. Благодать Божа від нас не відступила», — сказав він.

Його Високопреосвященство закликав усіх молитися і терпіти, просити Божої милості, і щоб Матір Божа покривала Своїм омофором. Та пригадав священну історію про військо Гедеона з 300 мужів, зброєю яких проти мадіанитян були лише глечики з факелами, і резюмував: «Ця історія стосується і нас. Якщо буде у серці вогонь віри, то ніхто нічого не зробить. Люди побачать ту силу, те світло, і так само тікатимуть (як мадіанитяни – ред.)».

«Не падаємо духом! Не малодушнічаємо, не міркуємо, а що воно буде, а як воно буде. Буде те, що дасть Бог! Молимося… і просимо у Бога милості. Просимо, щоб Матір Божа покривала нас своїм чесним омофором. А якщо буде так, Господь буде з нами, Господь ніколи нас не полишить», — зауважив владика.

Просмотров: 1096

Залишити відповідь