«Слово Предстоятеля»: Нехай Господь допомагає в час Великого посту потрудитися над поверненням в Отчий дім (+відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов дев’ятнадцятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

«Слово Предстоятеля»

В эфир вышел девятнадцатый выпуск программы «Слово Предстоятеля». Смотрите каждую субботу утром на «Интере».

Gepostet von Inter TV-Channel am Donnerstag, 21. Februar 2019

Предстоятель розповів притчу Спасителя про блудного сина (Лк. 15: 11-32), якою Свята Церква готує нас до Великого посту, і зазначив, що через цю притчу Господь нагадує нам про безкінечне милосердя Боже до грішної людини.

«Коли людина згрішає, відступає від Бога, вона не повинна впадати у відчай, вона не повинна зневірятися, вона повинна, як блудний син, — встати та йти в Отчий дім», — підкреслив Блаженніший владика.

Допомагають на цьому шляху, як додав Владика, саме Піст і молитва. «Піст і молитва є тими двома крилами, які допомагають долати шлях від країни далекої до Отчого дому. Невідомо, скільки блудний син ішов, але дорога його була складною. Коли грішник повертається в Отчий дім, його шлях тяжкий, але той, хто поститься, хто молиться, тому Бог допомагає», — додав він.

Його Блаженство закликав кожного пильно подивитися на себе і визначити, чи не схожі ми на блудного сина: «чи не втрачаємо марно свої духовні таланти, фізичні сили і здібності, щоб догоджати своїм пристрастям і порокам».

За словами Архіпастиря, Бог кличе нас до Себе через голос совісті, пораду добрих людей, але нам бракує рішучості, щоб, як блудний син, повернутися в Його дім.

Однак нам потрібно знати, як зауважив Блаженніший Митрополит Онуфрій: «Бог має безмірну любов до людини. Немає такого гріха, якого б Бог не простив, потрібно тільки покаятися, немає такого падіння, щоб не піднятися, треба тільки встати… Ми будемо ще далеко до Отчого дому, та Бог вийде до нас на зустріч, обійме нас і дасть нам одежу благодаті Святого Духа, яку гріх зриває з людини, і дасть на руку перстень, що буде свідченням того, що Бог знову нам повернув достояніє Своїх святих чад. Нехай Господь допомагає в час Великого посту потрудитися над поверненням в Отчий дім. Нехай Бог благословить нас!».

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 857

Залишити відповідь