У храмі, де служив батько Предстоятеля УПЦ, «Київському патріархату» не вдалося влаштувати провокацію (+відео)

У буковинському селі Бережонка віруючі УПЦ не дали активістам влаштувати провокацію в храмі, де довгі роки служив батько Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

В Іоанно-Богословському храмі села Бережонка Чернівецької області, що є сусідами з малою Батьківщиною Предстоятеля, представники «Київського патріархату» та радикально налаштовані активісти агітують за перехід в нову церковну структуру і залякують віруючих, але релігійна громада залишається вірною своїй Церкві. Село Бережонка знаходиться поруч з с. Коритне — Батьківщиною Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Саме в цьому храмі колись служив його батько прот. Володимир Березовський.

24 лютого 2019 року, під час недільного богослужіння, біля храму зібралися люди, які не беруть участі в житті церкви, в тому числі члени «УПЦ КП». Активно агітував за «українську церкву» учитель географії на пенсії, який при колишньому СРСР передавав владі списки тих, хто відвідує храм, розповіли місцеві жителі.

Як ми вже повідомляли, прибулі активісти, які в храм ніколи не ходили, стали вимагати проведення зборів. Настоятель храму отець Миколай Іванчук попросив активістів вийти з храму, і якщо вони хочуть проводити якісь збори, то робити це поза стінами церкви. Релігійна громада та отець настоятель участі у цьому зібранні не брали, а молилися на території церкви.

Активістів зібралося біля храму 52 людини, у той же час віруючих УПЦ було понад 80 осіб.

Активісти стали провокувати релігійну громаду, вигукуючи звинувачення про «московську Церкву». Приїхали “пастори УПЦ КП”, але люди чужих “пастирів” у церкву не пустили. Була присутня поліція, особливої конфронтації не відбувалося.

Приїхав також місіонер Української Православної Церкви, отець Іоанн Веренько, який декілька років був настоятелем даної громади. Священик провів диспут із охочими на тему релігійної ситуації в Україні. Не задовільнившись відповідями, через дорогу від храму, активісти поділилися на групи та стали складати якісь списки. Серед них було багато людей із інших сіл.

Громада храму, підтримати яку також приїхали священики і віруючі УПЦ з сусідніх сіл, в зборі підписів брати участь відмовилася і провела свої збори і збір підписів. Усі віруючі висловилися на підтримку канонічної Церкви — 210 осіб. Щоб запобігти захопленню церкви рейдерами, парафіяни прийняли рішення встановити в храмі чергування.

Активісти в кінці кінців розійшлися, й пообіцяли, що ще будуть ходити селом, збираючи підписи.

Місцева влада в конфлікт не втручалася.

Читайте також: Прес-секретар Блаженнішого архімандрит Пафнутій (Мусієнко) розповів про Митрополита Онуфрія, яким його знають найближчі

За матеріалами прес-служби Чернівецько-Буковинської єпархії, СПЖ

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5252

Залишити відповідь