На Чернігівщині чиновник, який підписав фальшивий протокол про переведення громади в «ПЦУ», тікає від суду (+відео)

У Чернігівській області церковна громада подала в суд через захоплення їхнього храму радикалами та незаконні дії у цій ситуації сільського голови.

На 26 лютого 2019 року у Борзнянському районному суді було призначено слухання у справі про визнання незаконним «переведення» в «ПЦУ» Свято-Вознесенської релігійної громади села Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині та захоплення їхнього храму радикалами. Відповідач, голова сільської ради Володимир Кривець до суду не з’явився. На думку благочинного Борзнянського району Ніжинської єпархії протоієрея Іоанна Олинчука, чиновник, розуміючи, що ситуація складається не на їхню користь,  вирішив хоча б тимчасово уникнути відповідальності. Про це священик розповів у коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

«Наскільки мені відомо, вони побачили, що ситуація не на їхню користь, так, як підійшло багато вірян. Я особисто, коли привозив адвоката, нарахував не менше, як 50 людей, які вже чекали під судом, потім під’їжджали ще авто, — розповів отець Іоанн. — З їхнього боку прийшло десь чоловік 10-ть двоє борзнянських, решта невідомі («свободівці», інші активісти)».

Напередодні голова фракції ВО «Свобода» у Бахмацькій райраді Володимир Брюховецький звернувся до однодумців у фейсбук із закликом зібратися цього дня біля суду для боротьби з «блокпостами “русского міра”» на Чернігівщині.

Священик-благочиний розповів, що нечисленні радикали у залі суду вели себе досить стримано : «коли суддя оголосив, що закриваємо засідання у зв’язку з тим, що не з’явився відповідач, вони вигукнули: “Геть московського попа!”, –  і порозходилися».

Голова сільської ради Володимир Кривець, який 15 січня провів незаконні збори територіальної громади, й підписав протокол, у якому було сфальсифіковано результати голосування щодо “переведення” релігійної громади УПЦ в “ПЦУ”, до суду побоявся прийти.

«Очевидці казали, що бачили сільського голову у місті Борозна. Можливо його хтось попередив, що зібралося багато людей», — зазначив о. Іоанн.

Офіційна версія — відповідач попросив надати час для ознайомлення з матеріалами справи і збору доказів. Суддя зачитав прохання громадянина Кривця перенести розгляд справи, тож слухання перенесли — на 11:00 6 березня.

Нагадаємо, наступного, після проведення незаконних зборів, дня, 16 січня, прихильники ПЦУ і націоналісти з С14 захопили храм УПЦ. 20 січня парафіяни релігійної громади УПЦ звернулися до голови сільради Оленівки з проханням почути їхні молитви і повернути храм.

Відео каналу 112

Фото Перший козацький

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2849

Залишити відповідь